Välkommen till Kennel Tågabo


Uppfödare av raserna Vit Herdehund, Shetland Sheepdog och Schäfer.


Kenneln startades år 2000 med rasen Vit herdehund och Tågabo var en bland de första kennlarna i Sverige att föda upp Vit Herdehund. Raserna Schäfer och Shetland Sheepdog har funnits hos oss lika länge.

Jag som står bakom kenneln heter Sandra,jag bor tillsammans med min familj utanför Sundsvall i Västernorrland. Vår gård ligger högt beläget ovanför Indalsälvens vackra dalgång och vi har en helt fantastisk natur runt omkring oss.


Målsättningen med min avel är en allroundhund. En medelaktiv, balanserad hund som är förig och lättjobbad utan stress. En individ med en sund exteriör som passar till de klassiska bruksgrenarna samt lydnad, rally, agility, viltspår utställning eller som kamrat på fjällturen. En hund som funkar väl både som familjemedlem eller tävlingskamrat.


Jag fokuserar på ett långsiktigt avelsarbete där varje kull har ett syfte som sträcker sig långt mycket längre än bara kullen i sig. Avelsarbete är för mig en process som sträcker sig genom flera generationer. Något som kräver tid, långsiktigt engagemang och planering.


Jag tror helhjärtat på valputveckling och vikten av att göra valparnas första tid i livet så bra som bara möjligt. Vi i familjen lägger ned mycket tid på utveckling och socialisering av våra små för att de ska få de allra bästa förutsättningarna att utvecklas till trygga individer.


Valparna får alltid följa med på små promenader i skog och mark, prova på att åka bil, vänja sig vid koppel/halsband samt umgås med barn, olika människor, hundar, katter hästar med mera.


Har du frågor eller funderingar är du alltid välkommen att maila eller ringa.


Väl mött Sandra, Tågabo KennelTågabo Kennel Schäfer, vit herdehund, shetland sheepdog
Tågabo Kennel schäfer, vit herdehund, shetland sheepdog

Följ oss

På Instagram

Tågabo Kennel

Uppfödning av Vit Herdehund, Schäfer och Shetland Sheepdog

Västernorrland, Sweden


Mail: tagabo(a)outlook.com

Web: tagabo.net

Tel: 0730866101

(Om jag ej har möjlighet att svara, skicka ett SMS samt kort vad saker gäller så ringer jag upp)