Tågabo Kennel Vit Herdehund
Tågabo Kennel Vit Herdehund, Schäfer, Shetland Sheepdog
Tågabo Kennel gemenskap
Tågabo Kennel Schäfer, vit herdehund, shetland sheepdog


Varmt välkommen till Tågabo Kennel


Jag som står bakom kenneln heter Sandra Lindell. Jag bor tillsammans med min man och våra barn utanför Sundsvall i Västernorrland. Vår gård ligger högt beläget ovanför Indalsälvens vackra dalgång och vi har en helt fantastisk natur runt omkring oss. Vi vistas mycket ute i skog och mark och hundarna är såklart alltid med. Jag har en bakgrund som webbdesigner och fotograf, något jag delvis är verksam inom även idag.


Kenneln startades för 20 år sedan med rasen Vit herdehund. Tågabo var en bland de första kennlarna i Sverige att föda upp Vit Herdehund. Jag har varit delaktig i processen med att få rasen godkänd i Sverige och i Svenska Kennelklubben. Jag var även engagerad i arbetet med att få rasen ansluten till Svenska Brukshundklubben några år senare.


Även fast Vit Herdehund engagerat mig stort så har Schäfer, Shetland Sheepdog, Labrador och Chihuahua funnits i vår familj under många år och idag finns även Schäfer och Sheltie med i vår uppfödning sedan flera år tillbaka. Under en period var jag också aktiv i draghundsporten och arbetade en del med draghundar av kortdistanslinjer. Något som varit otroligt lärorikt!

Inom hunderiet är jag utbildad hundinstruktör, jag har mest riktat in mig mot viltspår samt problembeteende/problemhund och flockdynamik. Just problembeteende och flockdynamik ämnen som intresserar mig stort och något jag som jag genom åren djupt engagerat mig i. Jag är en av initiativtagarna till flockpromenaderna som brukar äga rum i Sundsvall med omnejd. En grupp där hundägare samlas, tränar och promenerar tillsammans i flock med sina hundar. Ibland är vi så många som ett 30-40 tal hundar och hundägare! Flockpromenaderna är nu inne på sitt 10:e år och är väldigt uppskattat bland hundägare.
(Se Sundsvalls hundpromenad sällskap på Facebook)


I övrigt inom området hund har jag en bakgrund som mentalfigurant, styrelsemedlem, avelsråd, ordförande för olika hund klubbar. Har gått utbildningar i genetik, etologi och mentalitet. Jag har också haft det otroliga privilegiet att lärt känna genetiker Per Erik Sundgren. En otroligt hängiven man som gett mig mycket insikter och förståelse runt avel och genetik.


Återigen, varmt välkommen till Tågabo!

Har du frågor och/eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss

Följ oss

På Facebook eller Instagram

Tågabo Kennel

Uppfödning av Vit Herdehund, Schäfer och Shetland Sheepdog

Västernorrland, Sweden


Mail: tagabo(a)outlook.com

Web: tagabo.net

Tel: