Om

HISTORIA
Året var 1982 och hunden hette Cheri, hon var starten till vad som skulle bli ett livslångt hund intresse. Cheri var en blandras i ordets rätta bemärkelse, en älskad byracka som bestod av Schäfer, Collie och en gnutta Stövare, men hon var min alldeles egna hund! Cheri kom att bli lite över 14 år innan hon till sist fick vandra vidare över regnbågsbron.

Idag 37 år senare har ett antal högt älskade hundar passerat och utbildningar, tävlingar och förtroendeuppdrag har lagts till meritlistan, om man nu kan kalla den så.

Jag är utbildad instruktör och mentalfigurant. Suttit som styrelsemedlem, avelsråd, ordförande för olika hund klubbar/föreningar. Gått utbildningar i genetik, etologi och mentalitet.

En hel del tävlingar har jag och hundarna också hunnit med genom åren. Vi har provat på tjänstehundsbiten inom bevakning, skydd, lydnad, sök, räddning mm. Dock är det viltspår och lydnad som har kommit att bli mitt största intresse och det är dessa två grenar som jag och hundarna för det mesta ägnar oss åt idag.

Även fast vi är ute på tävlingsbanan ibland så är det trots allt avelsbiten, valputveckling och hundens beteende som intresserar mig mest. Har förkovrat mig en hel del i dessa ämnen och följer med nyfikenhet all ny forskning som kommer inom dessa områden.


KENNELN
Uppfödningen startades år 2000 med rasen Vit Herdehund, den ras som har varit kennelns ansikte utåt under många år. Min historia med vit herdehund (då kallad vit schäfer) har sin början i mitten av -90 talet då hundarna Disa och Nino blev en del av vår familj. Det föll sig sedan naturligt att fortsätta arbeta med denna ras som då inte var godkänd i Sverige.  Jag var aktiv i dåvarande rasklubb där vi arbetade mot en SKK anslutning som kom år 2000. Kennel Tågabo var en bland de första kennlarna i Sverige att föda upp Vit Herdehund och min ena stamtik Disa kom att bli en av rasgrundarna för den Svenska stammen.

Trots att Vit Herdehund har upptagit en stor del av kennelns engagemang så har Schäfer och Shetland Sheepdog också funnits hos oss i närmare 20 år. Vi har fött upp båda raserna i mindre skala.


AVELSMÅL
Det övergripande målet är att få fram en medelaktiv, balanserad hund som är förig och lättjobbad utan stress. En hund med en sund exteriör som passar till sport, tävling eller den aktiva familjen.


Om du är intresserad av valp från oss så vill vi att du:

  • HD/AD kollar hunden vid ca 18 månaders ålder
  • Mentalbeskriver hunden
  • Informerar och har en dialog med uppfödaren vid eventuell sjukdom eller problem med hunden.
  • Att du deltar i de utvärderingar vi gör via hälsoenkät som skickar ut med några års mellanrum.
  • Vi har inget krav att du som valpköpare måste tävla med din hund. Dock vill vi att du är insatt om hur respektive ras fungerar och att du utefter hundens behov erbjuder den aktivering och ett meningsfult liv.

Vi erbjuder:

  • Prisreducering vid valpköp till återkommande valpköpare
  • Prisreducering vid valpköp till dig som kör upp din Tågabohund till SBCH, SLCH, TJH, SE RallyCh osv

Väl mött!
Sandra, Tågabo Kennel