Om

HISTORIA
Året var 1982 och hunden hette Cheri, hon var starten till vad som skulle bli ett livslångt hund intresse. Cheri var en blandras i ordets rätta bemärkelse, en älskad byracka som bestod av Schäfer, Collie och en gnutta Stövare, men hon var min alldeles egna hund! Cheri kom att bli lite över 14 år innan hon till sist fick vandra vidare över regnbågsbron.

Idag 36 år senare har ett antal högt älskade hundar passerat och utbildningar, tävlingar och förtroendeuppdrag har lagts till meritlistan, om man nu kan kalla den så.

Jag är utbildad instruktör och mentalfigurant. Suttit som styrelsemedlem, avelsråd, ordförande för olika hund klubbar/föreningar. Gått utbildningar i genetik, etologi och mentalitet.

En hel del tävlingar har jag och hundarna också hunnit med genom åren. Vi har provat på tjänstehundsbiten inom bevakning, skydd, lydnad, sök, räddning mm. Dock är det viltspår och lydnad som har kommit att bli mitt största intresse och det är dessa två grenar som jag och hundarna för det mesta ägnar oss åt idag.

Även fast vi är ute på tävlingsbanan ibland så är det trots allt avelsbiten, valputveckling och hundens beteende som intresserar mig mest. Har förkovrat mig en hel del i dessa ämnen och följer med nyfikenhet all ny forskning som kommer inom dessa områden.


KENNELN
Uppfödningen startades år 2000 med rasen Vit Herdehund, den ras som har varit kennelns ansikte utåt under många år. Min historia med vit herdehund (då kallad vit schäfer) har sin början i mitten av -90 talet då hundarna Disa och Nino blev en del av vår familj. Det föll sig sedan naturligt att fortsätta arbeta med denna ras som då inte var godkänd i Sverige.  Jag var aktiv i dåvarande rasklubb där vi arbetade mot en SKK anslutning som kom år 2000. Kennel Tågabo var en bland de första kennlarna i Sverige att föda upp Vit Herdehund och min ena stamtik Disa kom att bli en av rasgrundarna för den Svenska stammen.

Trots att Vit Herdehund har upptagit en stor del av kennelns engagemang så har Schäfer och Shetland Sheepdog också funnits hos oss i närmare 20 år. Vi har fött upp båda raserna i mindre skala.

År 2017 utökades vår flock med en mycket trevlig labbetik, en tjej som vi hoppas mycket på inför framtiden.


AVELSMÅL
Det övergripande målet är att få fram en medelaktiv balanserad hund som är förig och lättjobbad utan stress. En hund som har bra föremålsintresse, kamplust, leklust och nyfikenhet och som är socialt stabil och trygg i sig själv. En hund som passar till lydnad, spår, sök, rallylydnad, viltspår eller som en aktiv familjemedlem!


Väl mött!
Sandra Lindell