Om

Jag som står bakom kenneln heter Sandra Lindell. Jag bor på en gård i Västernorrland med sambo, två barn samt hund och katt. Jag har tidigare arbetat som väktare med inriktning hundförare. Sedan några år tillbaka jobbar jag dock inom den privata vårdsektorn.

Inom hunderiet är jag utbildad mentalfigurant och instruktör och har genom åren jobbat en hel del med flockbeteenden och problemhundar. Jag tränar och tävlar med egna hundar inom viltspår, lydnad, drag, rallylydnad och har även varit aktiv med tjänstehund inom civilförsvaret.

Jag har varit engagerad i Svenska brukshundsklubben sedan i början av-90 talet och har varit verksam inom mentalsektorn för Sundsvalls brukshundklubb, avelsråd och styrelsemedlem inom rasklubben för Vit Herdehund samt ordförande för Västernorrlands hundungdom.

Uppfödningen startades år 2000 och inriktningen har i huvudsak varit Vit herdehund men även Schäfer och Shetland Sheepdog.

Kennel har en lång historia med Vit herdehund och har varit delaktig i rasens bildande och erkännande i Sverige. Tågabo var en bland de första kennlarna i Sverige att föda upp Vit Herdehund och har även arbetat aktivt för rasens mentalitet under många år. Under 2000 talet arrangerade ”Tågabo” de första mentalbeskrivningarna för bara vita herdehundar och var senare också involverad i rasens anslutning till Svenska Brukshundklubben.

Även fast brukshundar, då i synnerhet Vit Herdehund och Schäfer varit kennelns huvudsakliga fokus så har drag och draghundsport också varit ett stort intresse. Vi har fått äran att genom åren äga ett antal duktiga och vinstrika draghundar som varit framgångsrika inom sprint/kortdistans.

Målsättningen med aveln är och har alltid varit att få fram en hund med bra mentalitet. En öppen, stabil och trygg hund. Gärna åt det lite livligare hållet som besitter bra arbetsegenskaper och med en tydlig av och på knapp.

Vi utvärderar alla våra kullar och lägger stor vikt vid att hundarna från kenneln mentaltestas samt röntgas vid lämplig ålder.

Valparna föds upp i hemmiljö och vi lägger ner mycket tid på utveckling och socialisering av våra valpar för att ge dem den bästa start i livet de möjligen kan få.

Varmt välkomna till oss

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s