KENNEL TÅGABO

Shetland Sheepdog, Labrador Retriever, Tysk Schäferhund

VÄLKOMMEN TILL TÅGABO KENNEL


Kenneln har varit verksam sedan år 2000 och föder upp raserna Shetland Sheepdog, Labrador Retriever och i liten skala Tysk Schäferhund.

Kenneln har tidigare fött upp rasen Vit Herdehund och var i slutet av -90 talet delaktig i processen av att få rasen godkänd i Sverige. Kenneln har en lång historia med Vit Herdehund, dock ligger uppfödningen av rasen just nu vilande.

Bakgrund

Jag som står bakom kenneln heter Sandra. Jag har varit hundägare sedan 1982 och aktiv i brukshundklubben sedan mitten av -90 talet. Inom hunderiet är jag utbildad mentalfigurant och instruktör. Jag har varit verksam som avelsråd, ordförande, sektoransvarig för olika hundklubbar samt gått en del utbildningar i genetik, etologi, mentalitet och problembeteende hos hund. Jag har jobbat en hel del med flockdynamik, något som är ett stort intresse för mig.


Långsiktigt avelsarbete

Målsättningen med min avel är ett långsiktigt, hållbart avelsarbete med sunda hundar där varje kull har ett syfte som sträcker sig långt mycket längre än bara kullen i sig. För mig är avelsarbetet en process som sträcker sig genom flera generationer och något som kräver långsiktiga mål och strategier.

Mentalt strävar jag efter en medelaktiv, balanserad hund som är förig och lättjobbad utan stress. En godmodig individ med en sund exteriör som passar till sport/tävling/utställning och/eller som en trevlig kamrat och familjemedlem.


En god start i livet

Samhället idag ställer stora kvar på vad våra hundar ska klara av. De ska vara sociala och trevliga mot människor, barn, andra hundar och djur, klara av att följa med dig som ägare i diverse olika miljöer utan att reagera med rädsla eller aggressivitet.


Min filosofi är att försöka ge valparna den bästa start i livet de möjligen kan få och jag lägger ner mycket tid på utvecklig och socialisering av våra småttingar.

Våra valpar brukar få prova lite olika miljöer, olika underlag. Träffa olika människor, barn och djur. Få följa med på små promenader i skog och mark, bli vana vid koppel och halsband mm.


Varmt välkommen till oss
//Tågabo Kennel


MOTIVATIONAL

“Dogs do speak, but only to those who know how to listen.”

– Orhan Pamuk

“Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.”

– Roger Caras